Hoe ziet een training eruit?

Inloop:

Dagelijks zal een kwartier voor de start van de trainingsdag de deur open gaan. Wij staan dan voor je klaar om je te verwelkomen. Je kunt dan alvast wat koffie of thee drinken en kennis maken met de docent en leerlingen.

In stappen door de stof heen:

Tijdens de examentraining zullen wij alle stof stap voor stap behandelen. Dit gaat per onderwerp. Meestal zal een onderwerp in 1 dagdeel (4 uur) worden behandeld. Uitgebreide onderdelen duren anderhalf tot twee dagdelen. Bij ieder onderwerp wordt er eerst een heldere uitleg gegeven. Je krijgt dan ook de tijd om aantekeningen te maken hiervan. Onze uitleg wordt altijd verzorgd door gediplomeerde docenten of door studenten die door ons zijn opgeleid in de manier van uitleggen.

Oefenen! Oefenen! Oefenen!

Na de uitleg kun je wat sommen oefenen op basisniveau. Dit is het niveau dat je op school ook al veel hebt geoefend. Als deze basis goed zit, dan ga je over op de examensommen. Er is vaak een groot verschil tussen sommen uit je leerboek en op een examen. Op je examen wordt natuurlijk alles door elkaar gevraagd. Ook staat er veel meer tekst bij ieder vraagstuk. Niet iedereen vind het even makkelijk om aan de hand van de tekst te bedenken welke geleerde vaardigheden van toepassing zijn. In de training rijken wij dan ook strategie├źn aan waarmee je makkelijker de som uit het verhaal kan halen. Verder is het een kwestie van heel veel oefenen. Dan wen je vanzelf aan de grote hoeveelheden tekst en aan de formuleringen.

Persoonlijke aandacht:

Wij werken met groepen van maximaal 5 leerlingen per begeleider. Degene die de uitleg verzorgd is altijd een ervaren docent. Studenten die begeleiden worden persoonlijk door ons opgeleid in onze werkwijze. Door de kleine groepjes blijft hebben wij veel persoonlijke aandacht. Iedere begeleider weet dan ook waar de grootste behoeften van de leerlingen liggen. Zo kan tijdens een training altijd worden bijgestuurd in de stof die extra aandacht nodig heeft. Zo krijg je dus een training op maat.

Hoe wij je bij de les houden:

Wij houden de uitleg altijd interactief, zodat je als leerling actief wordt betrokken bij de uitleg. Hierdoor dwaal je minder snel af. Ook laten we jou soms stukken samenvatten van het geleerde, zodat je als leerling nadenkt over wat er net is verteld. Er is bewezen dat de stof zo beter blijft hangen.

De proef op de som:

Als er tijd is, dan wordt de training afgesloten met het maken van een heel examen. Het gemaakte wordt door de docent(en) nagekeken en er wordt een cijfer aan gekoppeld. Wij geven je dan nog mee op papier waar je nog het beste aan kunt werken voor je examen. Onze leerlingen gaan altijd met veel vertrouwen de deur uit. Ook dat helpt bij de prestaties op het examen.

En dan met veel zelfvertrouwen de puntjes op de i zetten

Omdat wij je tips mee geven voor de laatste voorbereidingen, heb je genoeg bagage en zelfvertrouwen mee gekregen om thuis nog de puntjes op de i te zetten.